Ajax wist de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League tegen Lille (3-0) goed door te komen, maar aanstaande zondag staat de volgende serieuze test alweer op het programma, met de topper tegen PSV. Joël Veltman hoopt dat Ajax ervoor kan zorgen dat het een keer niet in de achtervolging hoeft op de Eindhovenaren.

“In vergelijking met voorgaande jaren is het al winst dat we nu op doelsaldo koploper zijn. Ajax staat bekend om zijn inhaalraces, maar laten we dat dit jaar een keer anders doen”, zegt de verdediger tegen NU.nl, die ver moet graven om zich de laatste overwinning van Ajax in het Philips Stadion te herinneren. “Ik denk dat de laatste keer in 2016 (2-0, red.) was. Volgens mij maakte Anwar El Ghazi de tweede goal, maar het zegt genoeg dat ik er zo lang over na moet denken.”

De afgelopen twee jaar won PSV de duels in Eindhoven zelfs met 3-0. Dit jaar moeten ze het echter doen zonder Luuk de Jong, die naar Sevilla vertrok. Een groot verschil denkt Veltman. “Luuk is ongelooflijk balvast en was enorm bepalend in het spel van PSV. Nu spelen ze anders. Ik denk dat het meer over de grond zal gaan en ze gebruik willen maken van de snelheid in de voorhoede. Misschien kun je het een beetje vergelijken met de voorhoede van Lille dinsdag. Daar waren er ook een paar op de brommer.”