Joël Veltman was na afloop van de Klassieker gematigd tevreden. De verdediger vond dat Ajax in de eerste helft slordig was, maar vervolgens wel karakter heeft getoond en terecht met 1-1 gelijk heeft gespeeld. “Je speelt 1-1, maar gaat vol voor de winst. Je komt 1-0 achter en ik denk dat je wel karakter hebt getoond en die 1-1 maakt. Ik vond ons op zich voetballend wel goed starten. Net zoals de vorige keer eigenlijk. Daardoor zakten zij een beetje terug. Na een half uur werden we slordig waardoor zij scoren. Het was een fase waarin zij beter dan ons waren. De tweede helft was denk ik wel gelijkwaardig. Uiteindelijk ben ik gematigd tevreden”, vertelt Veltman voor de camera van AT5.

Ajax leed, vooral in de eerste helft, veel onnodig balverlies. Veltman beseft dat Ajax wel met vuur heeft gespeeld. “We leden wel veel balverlies. Daar loerden ze ook op. Dat maken we wel vaker mee in wedstrijden. Maar daar moet je scherp op zijn. Het is dan dat zij het in de omschakeling niet afmaken, maar we spelen wel met vuur soms. Dat is niet nodig. In de rust gaf de trainer ook aan dat er heel veel ruimte was om te spelen. Vooral bij Riechedly Bazoer of Mitchell Dijks, omdat Kuijt veel naar binnen kwam. Dat deden we in de eerste helft niet goed.”

Tot slot blikte Veltman terug op de sfeer in de Kuip. “Ik denk dat het in de bekerwedstrijd veel vijandiger was. Ook toen we aankwamen, moet ik zeggen. Maar voor mij geldt:  hoe meer, hoe beter. Maar het was vandaag wel iets minder”, aldus Veltman. Ajax nieuws Ajax1.nl