© Proshots

Volgens verschillende analytici heeft Ajax een makkelijker schema dan PSV. Joël Veltman is het hier niet mee eens. “Als je ons schema vergelijkt met dat van PSV, dan denk ik dat wij misschien wel een lastiger programma hebben in de laatste vier wedstrijden. Zo komt FC Utrecht komend weekend op bezoek in de ArenA. Die ploeg doet het dit seizoen gewoon goed. Daarna gaan we op bezoek in Heerenveen. In het Abe Lenstra Stadion vallen vrijwel altijd veel doelpunten. En vervolgens krijgen we dan nog FC Twente-thuis en De Graafschap-uit”, schrijft Veltman in zijn blog op Ajax.nl.

“Maar we staan twee punten voor op PSV dus dat moeten we vasthouden”, vervolgt de 24-jarige verdediger. “Als we in de resterende vier wedstrijden blijven winnen, dan worden we kampioen. Zo simpel is het. Maar we moeten wel alles blijven geven tot het allerlaatste duel. Ik verwacht niet dat we in de laatste vier wedstrijden nog punten gaan verspelen. Ik heb vertrouwen in een goede afloop.”

Tegen de verwachtingen in kreeg Ajax het afgelopen zaterdag toch nog behoorlijk lastig tegen de hekkensluiter van de Eredivisie. Veltman is blij dat Ajax de wedstrijd uiteindelijk wel winnend afsloot. “Dankzij de zege op Cambuur behielden we onze voorsprong op PSV. We hadden het zaterdagavond niet makkelijk in Friesland. Met name voor rust was het lastig. Al heeft Cambuur uiteindelijk niet veel kansen gehad. Maar doordat we de voorsprong na de goal van Davy Klaassen niet verdubbelden, kon de bal voor Cambuur nog altijd een keer goed vallen. Met die 0-1 tussenstand op het scorebord was het daardoor wel even stressen in de slotfase. We moesten de nul zien te houden. De opluchting en blijdschap was daarom ook groot na het laatste fluitsignaal.”