Ajax stelde dinsdagavond teleur in de eigen Amsterdam ArenA: het kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Heracles Almelo. Joël Veltman weet wel waar dat aan ligt. “We scoren niet. Dat klinkt misschien simpel, maar ik denk dat we vandaag twee honderd procent kansen hebben gekregen. Een schot van Sinkgraven en vlak voor tijd misschien nog die kans van Fischer. Ik vind dat we tegen Heracles veel meer kansen moeten creëren. Uiteindelijk kon je wel zien dat zij hier voor één punt kwamen, niets meer en niets minder. Bij hun zag je na afloop een gebalde vuist en bij ons een teleurstellend gezicht”, vertelt Veltman aan FOX Sports.

“We moeten af en toe wat opportunistischer gaan spelen”, gaat de verdediger verder. “Het leek wel op een Chinese muur daar bij hun achterin. Dan moet je soms proberen om de bal erachter te gooien. Er waren vandaag wel een paar goede loopacties, maar de bal kwam er vaak niet. Als we de bal dan sneller laten rondgaan kunnen ze het op een gegeven moment niet meer belopen, zeker niet meer in de tweede helft.”

Veltman had na de wedstrijd tegen Vitesse last van zijn hamstring. Hierdoor was het onzeker of de 24-jarige verdediger vandaag wel in actie kon komen. “Gister ging het al wel iets beter. Voor de wedstrijd heb ik nog wat tests gedaan tijdens de warming-up en dat voelde goed. Hij werd weliswaar na de tweede helft wel wat stijf. Daarom ging ik er ook uit.”
Kenny Tete raakte in de wedstrijd tegen Vitesse ook geblesseerd. Gisteren werd bekend dat de 20-jarige rechtsback tien tot twaalf weken aan de kant staat met een gescheurde enkelband. Frank de Boer koos er tegen Heracles voor om Veltman op te stellen als rechtsback. Of hij nu centraal of als back moet spelen, maakt de verdediger niet uit. “Een paar keer één tegen één spelen, maakt het natuurlijk wel anders. Dat langs de zijlijn stomen, zoals Tete en Van Rhijn doen, moet er nog inkomen, denk ik.”