Ajax won zaterdagavond met 4-0 van FC Dordrecht. De uitslag doet vermoeden dat de Amsterdammers de

Veltman
Joël Veltman

overwinning met speels gemak binnenhaalden. Toch niet liep het niet altijd even lekker, weet ook Joël Veltman. “Ik denk dat het een beetje stroef ging”, zegt hij tegenover de camera’s van FOX Sports.

“Zij kregen de eerste grote kans al in de eerste minuut”, doelt de verdediger op de enorme mogelijkheid voor de Schapenkoppen. “We hadden wel grip op de wedstrijd, maar het was niet zo dat we lekker door konden lopen. We creëerden wel kansen, maar dan moet je ze wel afmaken.”

Veltman pikte ook zijn doelpuntje mee en mocht de 3-0 op zijn naam schrijven. “Ik kwam voor mijn man. Eigenlijk zou Kolbeinn Sigthórsson de bal moeten geven, maar ik hoopte dat Davy Klaassen het ook zag.” Klaassen gaf zijn tweede assist van de avond en zette Veltman mooi vrij voor de keeper. “Ik stifte de bal over de keeper. Ik was zelf ook verbaasd dat ik zo vrij stond”, vertelt Veltman.

Aankomende woensdag staat weer een heel andere wedstrijd op het programma. FC Barcelona komt dan op bezoek. Een groter contrast is er haast niet voor Ajax. Veltman zegt in de aanloop naar die wedstrijd niet naar die van vanavond te kijken. “Ik kijk naar die in Camp Nou. Voor de wedstrijd zeiden we ook dat we druk moesten zetten en lef moesten tonen. Dat was toen ook niet het geval. Dus laten we dat nu maar wel doen”, aldus Veltman. Ajax nieuws Ajax1.nl