De kans bestaat dat Ajax-trainer Frank de Boer aan het eind van dit seizoen vertrekt. De oefenmeester stond eerder al in de belangstelling van onder meer Spartak Moskou en Swansea City. Als het aan Joël Veltman ligt blijft de trainer nog een tijd bij Ajax, dit vertelt de verdediger tegenover Voetbal International.

Dat er belangstelling is voor De Boer kan kan Veltman wel begrijpen: ”Iemand die in zijn eerste vijf jaar als hoofdcoach vier keer kampioen wordt, dat valt in het buitenland natuurlijk óók op. Ik hoop dat hij blijft, maar de trainer zou een buitenlands avontuur absoluut aankunnen. Hij heeft zich bewezen, spreekt meerdere talen en kent het internationale topvoetbal.”

De verdediger stelt echter dat er aardig wat perspectief is bij Ajax aangezien de meeste spelers in het bezit zijn van een langdurig contract. ”Daar tegenover staan mooie perspectieven bij Ajax. De kern van de selectie ligt langdurig vast en er kloppen goede talenten op de deur. De vorige jaren moest de trainer elke zomer bijna opnieuw beginnen. Nu het er naar uitziet dat deze groep intact blijft, zou hij het volgende seizoen op een andere manier in kunnen gaan. Voortbouwend op wat we dit jaar hebben neergezet. Zodat we ook in Europa eindelijk stappen kunnen maken.”

Naast het perspectief dat er ligt in Amsterdam merkt Veltman dat De Boer nog steeds even gemotiveerd is op het trainingsveld. ”Ik merk elke dag aan de trainer dat hij zijn werk bij Ajax nog steeds prachtig vindt. Als ik dat zo zie, kan ik me moeilijk voorstellen dat hij na dit seizoen vertrekt. Het is niet iets waar hij met de spelers over praat en dat is logisch. Iedereen, of je nou trainer of speler bent, maakt zijn eigen keuzes. Dus ook voor ons als spelers is het een vraagteken wat zijn toekomstplannen zijn.”