Voor de camera van Veronica kwam het stoom nog uit de oren van Veltman. Op de vraag van de verslaggever of Veltman dit ooit zo had meegemaakt, zei Veltman direct: “nee, dit heb ik nog nooit op deze manier meegemaakt!” Uiteindelijk was Veltman blij met de 4-4, maar de manier waarop kon de centrale verdediger niet bekoren.

De verslaggever vroeg Veltman wat hij vond van de rode kaart, waarop Veltman antwoordde dat hij de rode kaart echt belachelijk vond. Van de scheidsrechter krijg je steeds te horen, dat wat Veltman deed mocht, vertelde de centrale verdediger. “Ik draaide mijn arm nog weg om de bal niet op mijn arm te krijgen”. Veltman vond het zeker geen penalty en dat hij dan ook nog geel krijgt, dat kon Veltman al helemaal niet waarderen. Echt belachelijk was het korte commentaar, gevolgd door een nog duidelijkere statement: “Ik voel me voor 100% genaaid”!”

Veltman gaf wel aan ontzettend trots te zijn op die gasten. Met die gasten bedoelde hij de 9 overgebleven krijgers die Ajax nog wel in het veld had staan. Hij bekeek het vervolg van de wedstrijd samen met Blind in de catacombe. Ajax heeft gevochten als leeuwen, vond Veltman. Als je na twee rode kaarten (en dus met 9 man verder, red.)  is het behaalde gelijkspel alleen maar heel knap. Waarna de nog steeds woedende Veltman wegliep naar de dopingcontrole.