Ajax deed zondag uitstekende zaken in de strijd om het landskampioenschap. In de Kuip werd Feyenoord met 1-2 verslagen. Joël Veltman werd met zijn winnende treffer de matchwinnaar en was na afloop natuurlijk zeer blij met de overwinning.

“Dit is zeker een droom die uitkomt. Al vanaf dat ik bij Ajax in de E’tjes speel wil je zulke wedstrijden spelen en de winnende maken”, zegt de verdediger in gesprek met de NOS. Ook de ontlading na afloop was enorm. “Dat kwam natuurlijk sowieso door de drie punten. Daarnaast had FC Twente al gelijkgespeeld en hebben we nu hopelijk een concurrent uitgeschakeld. Dat is een heerlijk gevoel.”

Dat het uitgerekend Veltman was die de 1-2 tegen de touwen schoot, was volgens hem overigens niet zo verwonderlijk. “Ik heb in de jeugd ook wel een paar keer zo gescoord. Natuurlijk ben ik niet zo sterk om voorin veel van zulke duels te winnen, maar ik heb misschien wel een neusje voor de goal. Dan is het natuurlijk mooi dat ik die nu kon gebruiken.”

Over de duels met Feyenoord-spits Graziano Pellè was de Velsenaar tot slot wat minder tevreden. “De vorige keer ging het iets beter moet ik zeggen. Hij won nu veel duels. Natuurlijk kreeg ik ook een paar keer een arm tegen mijn gezicht. Maar hij is lang en dan komt hij al snel tegen mijn hoofd. Dat hoort er een beetje bij. En die elleboog? Ach, dat is voetbal. Anders moet ik maar op ballet gaan.”