Joël Veltman twijfelt over zijn toekomst bij Ajax. De 27-jarige verdediger, die onlangs terugkeerde van een blessure,  gaat in de zomer om de tafel met Ajax. Dit meldt De Telegraaf.

“Ik kijk nu niet verder dan de zomer. Ik wil zoveel mogelijk minuten maken en dan ik zie ik in de zomer wel wat ik ga doen”, aldus Veltman, die nog een contract heeft tot medio 2022. “Als je nog een contract voor een jaar hebt, ga je meestal met elkaar rond de tafel. Het zou kunnen dat ik nog een jaar blijf, het zou kunnen dat ik eventueel weg ga. Dat weet ik niet.”

Tot zijn blessure was Veltman, die al zijn hele carrière bij de club speelt, nog aanvoerder van Ajax 1. Nu moet hij voorlopig genoegen nemen met een reserverol, mede dankzij de goede prestaties van Noussair Mazraoui

Van de huidige selectie is Veltman een van de drie spelers die het in het seizoen 2012/2013 ook al eens opnamen tegen Real Madrid in de Campions League. De Madrilenen hadden destijds weinig moeite met Ajax. Veltman denkt dat het deze keer meer een gelijkwaardige strijd zal zijn. “Wij zitten in een goede vorm en Real iets minder. Dus de kansen zijn in vergelijking met toen wel iets voordeliger.”