Ajax neemt het komende woensdag in de Johan Cruijff Arena op tegen Juventus in de kwartfinale van de Champions League. De kans is groot dat Joël Veltman, zaterdagavond nog trefzeker tegen Willem II, weer in de basis mag beginnen.

Veltman was door een zware blessure lange tijd uit de roulatie, maar mocht tegen de Tilburgers weer eens starten. De kans is dan ook groot dat trainer Erik ten Hag woensdag weer een beroep op hem doet. Waarschijnlijk is Veltman’s directe tegenstander niemand minder dan de sterspeler van de Italianen Cristiano Ronaldo. ‘Het ziet ernaar uit dat hij er bij is”, zegt Veltman in het Algemeen Dagblad.

”Ronaldo staat eigenlijk overal op het veld, maar ik zal hem ook veel tegenkomen. Zeker met hem er bij is Juventus voor mij de favoriet om dit jaar de Champions League te winnen. Soms ziet het er niet uit, maar mede door Ronaldo zijn ze dit seizoen aanvallend echt top”, aldus de verdediger.

Extra beelden van de Portugees hoeft Veltman niet te kijken. ”Ik weet wat hij doet en wat hij kan, hoor. En ik weet ook wat de linksback en linkshalf van Juventus doen. Ik heb Juventus daarvoor vaak genoeg gezien. Het moet echt honderd procent zijn bij ons. Ik kijk er, als ik speel, vooral erg naar uit.”