© Proshots

Ajax gaat in de komende speelronde op bezoek bij FC Utrecht. De club waar Ajax al ruim acht jaar niet meer een uitwedstrijd tegen heeft gewonnen. Joël Veltman laat aan Ajax TV weten dat het tijd wordt voor een Ajax-zege in Utrecht. “In de bespreking gaf de trainer net al aan dat het alweer zeven of acht jaar geleden is dat we daar hebben gewonnen. Ja, dat is wel een extra motivatie om daar weer een keer te winnen. Ik heb er een paar jaar geleden wel een keer gewonnen in de KNVB Beker, maar in de competitie winnen mag ook wel een keer.”

“Als ze druk gaan zetten en het levert ze wat op, dan komt het publiek erachter te staan. Dat maakt het soms lastig. Dat geeft ze vertrouwen. Ze geven al honderd keer meer, maar dan nog honderd keer extra. Wij moeten dan zorgen dat we er onderuit voetballen daardoor kalmeert het wat. Dit soort teksten horen we natuurlijk elk jaar, maar toch is dat moeilijk. Ze loeren vooral op de counter. Eerder dit seizoen kwamen we in de ArenA een paar keer goed weg. Als we op voorsprong komen, maakt dat de wedstrijd al een stuk makkelijker.”

Zondag staat de tweede uitwedstrijd van 2017 op het programma. De eerste werd met 1-3 gewonnen. Toch heeft Peter Bosz zijn spelers ook gewezen op de slechte eerste helft tegen PEC Zwolle. “We moeten leren van Zwolle-uit. We moeten de eerste helft goed beginnen, strijd leveren en goed voetbal spelen. Dan zullen onze kansen vanzelf komen. We zijn de ploeg die de meeste kansen hebben gecreëerd, volgens mij. Dus laat dat zondag maar weer het geval zijn. Uiteraard moeten we dan ook een paar keer scoren. Onze concurrent heeft relatief gezien het makkelijkste programma, dus we mogen geen steekjes laten vallen. Ook niet in Utrecht.”