© Proshots

Joël Veltman en Ajax hebben gisteren gesproken over een mogelijke verlenging van zijn contract, zo meldt De Telegraaf. De verdediger kan bijtekenen tot de zomer van 2020. “We hebben hem een aanbieding gedaan om zijn huidige contract tot na volgend seizoen met twee jaar te verlengen”, zo bevestigt directeur spelerszaken Marc Overmars aan de krant.

“Joël heeft aangegeven op korte termijn antwoord te geven”, aldus Overmars. Door de verlenging zou Veltman, ook als hij deze zomer geen transfer maakt, gewoon kunnen blijven spelen. Met zijn huidige contract tot de zomer van 2018 zou hij Ajax namelijk in een lastige positie brengen, doordat Ajax beleid voert dat stelt dat spelers met nog maar een éénjarige verbintenis worden verkocht, bijtekenen of op de bank terechtkomen. Door bij te tekenen zorgt Veltman ervoor dat Bosz volgend seizoen hem gewoon op kan stellen.

Veltman is onder Bosz basisspeler, ondanks concurrentie van Kenny Tete. Dit seizoen verhuisde hij door de komst van Davinson Sanchez van de centrale verdedigerspositie naar de rechtsbackpositie.