© Proshots

Joël Veltman is nog in beraad over zijn toekomstplannen. De verdediger heeft een voorstel van Ajax op zak, maar is er nog niet uit wat hij volgend seizoen wil. Ook de plannen van zijn teamgenoten zijn voor Veltman interessant. “Je kijkt toch wat andere spelers doen”, zegt de rechtsback in gesprek met Het Parool.

Veltman is dit seizoen uitgegroeid tot vaste rechtsback van Ajax en houdt daarmee Kenny Tete op de bank. “Dat is mijn plek nu. In het verleden kwam het bij Ajax vaker voor dat een back na verloop van tijd in het centrum van de verdediging terechtkwam, maar bij mij is het andersom gegaan. Ik waardeer de rol die ik heb. Ik ben een teamspeler. Ik val niet heel erg op, maar ik doe wel dingen die belangrijk zijn.”

Ajax kende een stroeve start, maar weet ondertussen de visie van Peter Bosz goed te vertegenwoordigen. “Iedereen weet nu wat er wordt gevraagd in het veld. Dat is in onze hoofden geprent. Voorheen, onder Frank de Boer, kozen we onze momenten om druk te zetten. Meestal was Davy Klaassen dan de aanjager. Maar nu is het: bal kwijt, druk erop. Meteen. Daar wordt constant op gehamerd”, aldus de verdediger.