© Proshots

Joël Veltman speelde jaren in het centrum van de verdediging, de positie waarvan hij dacht dat hij die zijn hele carrière zou bekleden. Het liep echter anders doordat de blessure van Kenny Tete ervoor zorgde dat Veltman noodgedwongen op de rechtsbackpositie kwam te staan. Inmiddels staat hij alweer een jaar op die plek.

“Een paar weken geleden heb ik in mijn hoofd écht de knop omgezet. Ik ben rechtsback. Klaar. De positie waar ik me op moet richten en waar ik beter moet worden. Natuurlijk ben ik van nature een centrale verdediger. Het zal allemaal wel zo zijn, maar daar moet ik niet meer aan denken. Als ik nu een slechte wedstrijd speel, zeggen mensen ook niet meer: ‘Ja, het is ook niet zijn positie, hè’. En terecht. Ik wil ook helemaal niet dat er zo gedacht wordt”, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Toch blijft het publiek soms roepen om Kenny Tete op rechtsback. Veltman blijft dan ook kritisch op zichzelf en weet waar hij nog aan moet werken: “Aanvallend belangrijker worden. Dat is juist in ons systeem essentieel. En dat verlang ik ook van mezelf. Maar ik voel geen twijfel.”