Ajax heeft met Arek Milik weer een spits als clubtopscorer. De Pool weet juist in de beslissende fase van het seizoen vaak het net te vinden. Joël Veltman is niet verbaasd over de prestaties van zijn teamgenoot. “Dat Arek makkelijk scoort wisten we al een tijdje. Zijn belangrijkste ontwikkeling dit seizoen zit in het meevoetballen. Arek wordt steeds completer. Hij is nu ook echt ons aanspeelpunt. Je ziet dat Arek zich op alle punten sterk ontwikkelt. Daardoor is zijn zelfvertrouwen aan de bal toegenomen”, vertelt Veltman in gesprek met Voetbal International.

“Hij houdt ballen makkelijker vast en gaat combinaties aan. Dat helpt de rest van het team in verschillende opzichten”, vervolgt de verdediger. “Aanvallend kunnen de middenvelders bijsluiten én met een balvaste spits is het makkelijker om onder eventuele druk van de tegenstander uit te komen.”

“Tel daar zijn belangrijke goals bij op en dan zal je begrijpen dat we hartstikke blij zijn met Arek”, doelt Veltman op de doelpunten van Milik tegen onder andere PSV, Heerenveen en FC Utrecht. De spits was in de laatste negen competitiewedstrijden maar liefst twaalf keer trefzeker.