Joël Veltman is blij met de 3-0-zege op PSV. De Ajacieden gingen in de wedstrijd vol de duels in, iets wat deze week op de trainingen was besproken. “We moesten winnen. Daarom gingen we hard de duels in, omdat zij ook spelers hebben die er vol op kunnen klappen. In de eerste helft waren we gewoon heel goed. We creëerden niet heel veel kansen, alleen die van Kasper. Maar PSV creëerde ook helemaal niets. Zij vinden dat niet erg en willen wachten op de counter. Maar gelukkig kwam die niet”, vertelt hij aan Ajax TV.

Kleine clubs

Ajax won zondag de tweede topwedstrijd dit seizoen. Na de 4-1-zege in de Klassieker werd er nu met 3-0 gewonnen van PSV. “Als het moet dan staan we er. Ze zeggen niet voor niks dat je kampioen wordt tegen de kleinere clubs. Daarin hebben we het tot nu toe nagelaten in het verleden. Als we in die wedstrijden ook dit laten zien, dan komt het goed.”

Mentale tik

Ajax verkleinde door de zege het gat naar zeven punten. Een overbrugbare achterstand, volgens de aanvoerder van Ajax. “Zeven punten is een groot gat, maar we hebben wel een mentaal tikje uitgedeeld. Er komen nog veel wedstrijden aan en moeten nu gaan zorgen dat we gaan door drukken.”

Bekijk het interview