Joël Veltman raakte vorig jaar zwaar geblesseerd en was daardoor negen maanden uit de roulatie. Inmiddels heeft de 27-jarige verdediger zich helemaal terug gevochten en staat hij de laatste tijd zelfs in het centrum van de verdediging. Toch zegt Veltman zichzelf nooit als de opvolger van de vertrokken Matthijs de Ligt gezien te hebben, zo zegt hij in het Algemeen Dagblad.

“Ik lees weleens: die Veltman doet het goed, maar het is geen Matthijs de Ligt. Nee, natuurlijk ben ik dat niet. Maar je moet ons ook niet met elkaar vergelijken, vind ik”, aldus Veltman. “Mensen hadden niet meer verwacht dat ik zo terug zou komen, maar ik had vroeger eigenlijk nooit gedacht dat ik ooit zoveel wedstrijden voor Ajax zou spelen.”

Hierbij wijst de stopper op een aantal spelers uit zijn lichting. “De verdedigers uit de teams onder mij waren veel talentvoller. Stefano Denswil kwam eraan. En hij zat in een team met Davy Klaassen en Ouasim Bouy. Boven me had ik een team met Rodney Sneijder en Geoffrey Castillion. Dat nou juist ik van al die spelers de meeste wedstrijden voor Ajax zou spelen, is wel mooi. Je ziet hoe het soms kan lopen. Door hard te werken kun je ver komen.”