Joël Veltman komt de laatste weken veel in actie als rechtsback. De verdediger krijgt, na de blessure van Kenny Tete, zodoende de voorkeur boven Ricardo van Rhijn. De 24-jarige Veltman is ervan overtuigd dat deze ervaringen van hem een betere verdediger zullen maken. “Ik kom wat vaker in de één-tegen-één en dat is wel goed voor me. Daar wil ik heel graag aan werken. Als centrale verdediger kom je alleen bij een scherpe counter in die situatie. Het is niet lastig om te switchen. Centraal weet ik wel wat er wordt gevraagd. Mijn nieuwe rol bevalt uitstekend. Als het slecht was gegaan, had ik misschien wel gezegd: wat een rotplek. Maar nu vind ik het leuk om daar te spelen”, vertelt Veltman in gesprek met De Telegraaf.

Ajax staat momenteel tweede met één punt achterstand op PSV. De verdediger beseft dat er ook tegen Willem II weer een topprestatie wordt gevraagd van het team van trainer Frank de Boer. “De overwinningen op Feyenoord, FC Groningen, Excelsior en AZ zijn een stuk minder waard als we in Tilburg punten laten liggen. Thuis hadden we het moeilijk tegen Willem II en vorig jaar speelden we daar gelijk. Met het publiek erachter is het lastig. Maar we moeten gewoon winnen, klaar. We hebben de titel in eigen hand en willen dat zo houden.”

Op 20 maart staat PSV-Ajax op het programma. Volgens velen zal in Eindhoven de titelstrijd mogelijk worden beslist. “Ik denk dat PSV daarvoor en daarna ook nog wel wat steekjes laat vallen. Ik hoor de verhalen ook wel dat PSV een betere en bredere selectie heeft. Door de blessures van Kenny Tete en Jairo Riedewald kan ik me bij ’breder’ wel iets voorstellen. Maar ik vind PSV niet beter. Ik denk dat we gelijkwaardig zijn.” PSV is op dit moment nog actief in de Champions League. Veltman hoopt dat de Eindhovenaren in Madrid kunnen stunten. “Natuurlijk denk je wel eens: laat ze vlak voor de wedstrijd tegen ons maar een flinke opdoffer krijgen. Maar voor het Nederlandse voetbal is het fantastisch als ze doorgaan. Ons voordeel is dat ze dan nog een paar wedstrijden moeten spelen.”