Joël Veltman maakte na lang blessureleed tegen NAC Breda eindelijk weer zijn eerste officiële minuten: “Het zijn natuurlijk niet m’n eerste minuten, maar wel de eerste officiële en dat telt. Daar ben ik hartstikke blij mee. Het waren 15 minuten en een mooi moment om erin te komen”, vertelt hij aan AjaxTV. Tijdens het trainingskamp in Florida maakte hij ook al wat minuten, maar daar nog niet.

Zwaar viel het hem wel, zijn officiële rentree: “De pijp is dan wel heel snel leeg moet ik zeggen, maar het is heerlijk om weer terug te zijn. Maar dat maakt niks uit, ik heb minuten mogen maken en daar ben ik dankbaar voor”, aldus de voormalig aanvoerder.

Het is lastig aanhaken voor hem, nu hij geen wedstrijden meer in Jong Ajax mag spelen vanwege de vernieuwde regels: “Dat is zonde. Nu moet ik minuten maken in oefenwedstrijden”, zo vindt Veltman. Hoe ziet hij de rest van het seizoen voor zich? “Ik wil gewoon zo doorgaan en keihard trainen. Deze 15 minuten smaken naar meer, maar laten we rustig aan doen.”

De Jong geeft toe: “Eerste wedstrijden na de winterstop was ik wat minder onbevangen”