Joël Veltman komt uit de jeugdopleiding van Ajax en is inmiddels één van de steekhouders van Ajax 1. Tijdens zijn periode in de jeugdopleiding, was Jaap Stam zijn grote voorbeeld, zo vertelt Veltman op Ajax.nl: “Hij was een monster op het veld. Iemand waar ik nog veel van wilde leren. Dat gebeurde toen hij het eerste elftal verdedigingstrainingen kwam geven. Ik heb veel aan Jaap gehad als leermeester. Voorzetten verdedigen, duels in de lucht, armgebruik; Jaap gaf altijd goede tips. We wisten natuurlijk allemaal wel hoe we moesten verdedigen, maar juist die fijne kneepjes van het vak kon hij ons bijbrengen.”

Ook over Frank de Boer heeft hij lovende worden: “Hij heeft me het vertrouwen gegeven en mede mogelijk gemaakt dat ik die stap naar het eerste kon zetten. Dat is me heel dierbaar. Je moet het uiteraard wel zelf doen, maar soms heb je daar een beetje geluk bij nodig.”

Tot slot is er ook nog een teamgenoot over wie Veltman zich positief uitspreekt, een teamgenoot die door velen wellicht af en toe vergeten wordt: “Ik heb veel respect voor Diederik Boer. Hij is de oudste van het stel, maar heeft echt een tomeloze inzet. Na de training bijvoorbeeld, gaat Diederik vaak nog wat afwerken op doel met de jongens. Hij vindt dat prachtig. Bovendien heeft Diederik de meeste humor van ons allemaal. Ook dat waardeer ik enorm.”