Het lijkt erop dat Joël Veltman de voorkeur gaat krijgen om de geschorste Noussair Mazraoui te vervangen in de eerste ontmoeting met Juventus, zo beweert De Telegraaf. Tijdens de wedstrijd tegen FC Emmen gaf Erik ten Hag nog de voorkeur aan Rasmus Kristensen, maar liet hij ook weten dat Veltman ‘zijn kans nog wel krijgt’.

De ochtendkrant denkt dat de oefenmeester met zijn uitspraak bedoeld dat Veltman de komende twee wedstrijden, die tegen Willem II op zaterdag 6 april en Juventus op woensdag 10 april, de plek op de rechtsback-positie mag gaan invullen. Veltman, die bijna een jaar uit de roulatie was door een zware kruisbandblessure, zegt bijna weer in topconditie te zijn. “Ajax heeft drie oefenduels geregeld en ik ben nu tegen FC Emmen voor de vijfde keer ingevallen. Ik voel me sterk, maar heb nog niet de conditie van Daley Blind of Matthijs de Ligt.”

Wanneer de verdediger daadwerkelijk zal worden opgesteld tegen Juventus, is de kans groot dat hij tegenover Cristiano Ronaldo zal komen te staan, mits de Portugees zelf op tijd is hersteld van een hamstringblessure. “Ik denk dat ik daar klaar voor ben”, is Veltman vol vertrouwen.