Nu Ajax voor de vierde keer op rij kampioen is geworden, duiken de speculaties over een vertrek van Frank de Boer overal op. Voorlopig gaf de succescoach aan dat hij zelf verwacht op 23 juni, bij de start van het nieuwe seizoen, gewoon op de Toekomst te staan.

Davy Klaassen en Joël Veltman maken hun coach nog maar even duidelijk dat hij gewoon bij Ajax moet blijven. “Een actie op Facebook gaat me te ver”, vertelt Klaassen lachend tegen de Telegraaf. “Maar ik vind wel dat de trainer moet blijven.” Veltman was het daar helemaal mee eens en voegde lachend toe: “Ik zal in hotel Arena eens de microfoon pakken en zeggen: trainer, je mag niet weg. Nee, maar ik kan wel even naast hem gaan zitten en duidelijk maken hoe ik er over denk. Of eigenlijk, hoe de hele selectie erover denkt. Al weet hij nu ook wel hoe belangrijk hij voor ons is.”

Volgens de verdediger die dit jaar zijn doorbraak beleefde heeft Frank de Boer nog genoeg te doen bij Ajax: “Ik denk dat hij nog uitdagingen genoeg heeft. Volgens mij heeft de trainer het hier goed naar zijn zin.” Hij voegt daar nog aan toe: “We willen hier iets moois bouwen, hopelijk bouwt hij mee.”

Eigenlijk is Veltman er al van overtuigd dat Frank de Boer zal blijven: “Hij is nu negen keer – vijf keer als speler en vier keer als coach – kampioen geworden met Ajax. Zijn karakter kennende verwacht ik wel dat hij voor de tiende titel zal gaan”, besluit hij.

Klaassen voegt nog toe dat hij zelf in ieder geval niet vertrekt, ook niet als De Boer dat wel zou doen: “Ik ga zeker niet weg. Ik blijf sowieso bij Ajax, ik zit hier prima.”