Veltman
Joêl Veltman

Het trainingskamp in Qatar is voor Joël Veltman minder goed geëindigd dan verwacht. De verdediger hield aan het afsluitende duel tegen Schalke 04 een hamstringblessure over. “Ik trok bij een dieptebal een sprintje en sneed mijn tegenstander af. Toen ik mijn linkerbeen neerzette, was het ‘pats’. Ik voelde meteen dat het foute boel was. De pijn trok snel weg, maar nu voelt het wel stijf,” legde Veltman na afloop uit aan De Telegraaf.  

Veltman durft de ernst van de blessure niet in te schatten. “Het is afwachten. Ik moet nu eerst 48 uur rust nemen. Maandag of dinsdag wordt er een mri-scan gemaakt en dan kunnen we verder kijken. Ik ben nog niet met FC Groningen bezig. Ik wil eerst het onderzoek afwachten.”

De blessure komt volgens hem op een vervelend moment. “Ik kwam goed uit de vakantie. Ik voelde me lekker en mentaal was ik ook in orde. Persoonlijk houd ik door de blessure een zuur gevoel over aan het trainingskamp, maar we hebben met het team een mooie week gehad. Deze wedstrijd was een lekkere afsluiter.” Ajax nieuws Ajax1.nl