© Proshots

Joël Veltman is net als veel Ajacieden blij met de overwinning in de Klassieker, maar baalt ervan dat zijn team ‘slechts’ twee keer wist te scoren. “We kwamen natuurlijk heel lekker in de wedstrijd door die 1-0 van Lasse. Vervolgens maak je ergens halverwege de eerste helft de 2-0. Je merkt dan wel aan de sfeer dat je ze bij de keel hebt”, begint de verdediger te vertellen aan Voetbal International.

“We wilden dat in de tweede helft ook doen, maar het is jammer dat die 3-0 niet viel. We waren de bovenliggende partij, ja. Het is zeker een minpuntje dat we niet meer hebben gescoord”, vervolgt hij. “Je bent nu voor 90 procent tevreden en voor 10 procent baal je van die tegentreffer. En het feit dat we niet veel meer hebben gescoord. Aan het einde van de rit kan het namelijk zomaar zo zijn dat je op doelsaldo kampioen kan gaan worden.”

Ajax is door de overwinning op drie punten gekomen van de koppositie. Of de Amsterdammers nog een goede kans maken op de titel vindt Veltman moeilijk te voorspellen. “Het is lastig om te zeggen hoeveel kansen we nu hebben op de titel. We hebben in ieder geval gedaan wat we moesten doen om in de race te blijven. Het is wel geinig; Ajax, Feyenoord en PSV zitten nu weer dicht ij elkaar. Dat is toch wel weer mooi. Wij hebben het nu niet in eigen hand. Zij moeten punten verspelen en daar moeten wij op hopen.”