Ajax speelde donderdagavond met 1-1 gelijk tegen Molde FK. Joël Veltman baalt van de vele kansen die werden gemist. “Het was vandaag qua kansen afmaken allemaal net niet. We moeten als team ook volwassen worden en daar hoort ook bij dat we scoren en de wedstrijd goed afsluiten. Dat wil zeggen dat je de kansen die je krijgt ook afmaakt, dan sta je hier zo met 1-3 voor. Maar dat gebeurde niet en dan weet je dat het nog lastig kan worden,” vertelt Veltman voor de camera van Ajax TV.

Viktor Fischer is het eens met Joël Veltman. “We missen sowieso te veel kansen. Ik denk dat we het grote gedeelte van deze wedstrijd goed spelen en dat we ook tot heel veel grote kansen komen. Ik heb daar zelf ook een aandeel in gehad, dat ik de bal er niet voor de tweede keer inschiet. In de tweede helft verliezen we te veel duels waardoor zij ook te makkelijk aan het voetballen komen. In die fase hadden zij ook zomaar kunnen scoren. Zij komen tot kansen, als wij niet scoren. Het gelijkspel is uiteindelijk teleurstellend.”

In Europese wedstrijden worden bij Ajax dit seizoen de foute passes direct afgestraft. Zo ook gisteravond tegen Molde FK, zag Veltman. “Voor de wedstrijd hameren we er nog op dat zij in de counter gevaarlijk kunnen worden. Ook hebben we gezegd dat we goed moesten beginnen, maar dat deden we niet. Dan verlies je de bal en kom je direct met 1-0 achter te staan en dat wilden we in het begin niet. Ik denk niet dat het lag aan de voorbereiding, want we wisten wat hun sterke punten waren. Het was misschien een verkeerde keuze of een moment van onoplettendheid. We staan er nu nog niet heel slecht voor, maar ik denk dat we in deze poule zeker de koploper hadden moeten zijn.” Ajax nieuws Veltman Ajax1.nl