Sinds de blessure van Kenny Tete komt Joël Veltman de laatste tijd vooral in actie als rechtsback. De 24-jarige verdediger begint zich steeds meer thuis te voelen op de backpositie. “De kans is groot dat ik zondag ook als rechtsback speel. Ik heb het tot op heden goed gedaan en het centrum ook. Als het centrum niet goed zou staan dan zou ik wel zijn teruggeschoven, maar dat is niet het geval. Dus ik denk wel dat ik zondag weer rechtsback sta. Ik moet eerlijk zeggen dat het wel even wennen was, maar ik begin het steeds leuker te vinden. Je hebt meer vrijheid om langs de lijn te gaan. Qua voortzetting kan het nog wel wat beter. Maar goed, dat is een kwestie van meer wedstrijden spelen”, vertelt Veltman aan Ajax TV.

Als Veltman inderdaad als rechtsback speelt, dan zal het centrum van de verdediging worden gevormd door Van der Hoorn en Viergever. “Je merkt dat het steeds dichter bij elkaar komt. Je ziet ook dat de verschillen niet heel groot zijn. Het centrum staat nu gewoon goed, ook met Mike en Nick. De verschillen zijn niet heel groot.”
Ajax won vorig weekend de Klassieker met 2-1. Net als bij Klaassen was er ook bij Veltman veel ontlading. “Het was toch een soort van opluchting. Het was een boost die we even nodig hadden. We zaten even in een mindere periode waarin ook de resultaten wat minder waren. We wonnen de Klassieker, John kreeg een prachtig afscheid en we toonden veel vechtlust.” Veltman kreeg als rechtsback veel complimenten. De directe tegenstanders van de verdediger waren tijdens de Klassieker nauwelijks te zien. “Ik heb veel complimentjes gekregen. Ik moest kort op ze zitten en energie houden om hen niet te laten draaien. Dat pakte goed uit en uiteindelijk werd het een prachtige week. Twee dagen na de wedstrijd was ik er nog blij van, maar daarna is het weer klaar. Nu moet de knop weer om.”

Komende zondag wacht FC Groningen. Ajax zal dan weer met dezelfde strijdlust en passie voor de dag moeten komen, beseft Veltman. “We zijn er ons heel erg bewust van. We moeten ervoor zorgen dat het geen ééndagsvlieg was. Het zou ook zonde zijn als je de ene wedstrijd vol er in gaat en een week later tegen Groningen er niks van bakt. Dat is ook niet des Ajax. Wie speelt zal zijn uiterste best moeten doen. Dat zullen we op het veld moeten laten zien. We moeten spelen met dezelfde mentaliteit en vechtlust zoals we dat tegen Feyenoord deden. Als we dat doen zie ik het positief in.”