De afgelopen weken ging het gerucht rond dat Internazionale interesse zou hebben in Joël Veltman. De 24-jarige verdediger laat zelf weten dat er op dit moment niets speelt. “Ach, je hoort wel eens wat. Het blijven geruchten. Ik heb nog een contract voor twee jaar, dus niks aan de hand. Er is helemaal niets concreet”, vertelt Veltman in gesprek met AT5.

Met het Nederlands elftal stond de Ajacied de afgelopen twee wedstrijden stil bij het overlijden van Johan Cruijff. Komende zondag neemt Ajax het op tegen PEC Zwolle. Het is de eerste Ajax-wedstrijd na het heengaan van de legendarische nummer veertien. “Het overlijden van Cruijff dreunt nog wel even door. De eerste dag was heel heftig. Vervolgens staan alle kranten er vol mee. Dat laat wel zien hoe groot Cruijff was. Maar het blijft nog wel even door je hoofd spoken natuurlijk.”

Zondag hoopt de verdediger Cruijff met een overwinning te eren. “De verschillende manieren waarop hij herdacht wordt, moet ons kracht geven. En als spelers eren we hem het beste door te winnen.” Tegen de Zwollenaren zal Veltman naar alle waarschijnlijkheid weer rechtsback spelen. Toch kan hij wellicht snel weer op zijn favoriete plek spelen. “Het is nog de vraag wanneer Kenny Tete precies weer fit is. Maar als hij dat is, moet de beste gaan spelen. Mijn voorkeur gaat uit naar centraal achterin, maar zolang het goed gaat hoef ik niet per se weg van de rechtsback-positie.”