De eerste seizoenshelft zit er sinds afgelopen zondag op en Joël Veltman kijkt in zijn blog op de officiële website van Ajax terug op het jaar 2015. Ook is de verdediger opgelucht dat Ajax als winterkampioen de winterstop in gaat. “De eerste seizoenshelft zit er weer op. Als winterkampioen gaan we de winterstop in en dat geeft natuurlijk wel een opgelucht gevoel. We hadden in de laatste wedstrijd tegen de Graafschap natuurlijk meer willen laten zien. Maar goed, we staan bovenaan”, schrijft Veltman in zijn blog.

Het jaar 2015

Het jaar 2015 bracht weinig successen voor Ajax met zich mee. Veltman laat weten dat hij daar stevig van baalde. “2015 stond niet bepaald in het teken van torenhoge pieken. We werden geen landskampioen en werden uitgeschakeld in Europa. Daar heb ik enorm van gebaald. Ik kijk heel erg uit naar 2016. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.”

Meer pieken

Zoals vaak hoort bij jaarwisselingen heeft ook de 23-jarige verdediger goede voornemens voor volgend jaar. Zo hoopt Veltman dat hij zich in 2016 meer als een leider achterin kan gaan ontwikkelen. “In 2016 ga ik zeker voor meer pieken en wil ik me ook meer gaan ontwikkelen. Ik zou graag meer de leiding willen nemen achterin. De verantwoordelijkheid meer op nemen. Elke startende prof is eerst met zichzelf bezig. Daarna ga je pas goed kijken naar de groep, de dynamiek en goed samenspel. Momenteel ben ik daar erg mee bezig. Ik draai inmiddels al even mee, dus ik kan jongere spelers daarin goed meenemen.”

Feestdagen

Tot slot kijkt Veltman uit naar de feestdagen. Zo viert hij samen met Davy Klaassen zijn vakantie in Dubai. “De feestdagen: ik heb er wel weer zin in! Eerste kerstdag vier ik met mijn familie. Dan gaan we lekker met z’n allen uit eten in Amsterdam. Op tweede kerstdag vliegen Naomi en ik naar Dubai. Davy en zijn vriendin komen ook die kant op, dus dat is wel gezellig. Dubai is voor veel jongens een grote favoriet als het om vakantie gaat. Het is gewoon heerlijk om even aan de winter te ontsnappen.”