Joël Veltman wilde na de 1-3 zege bij Vitesse niet spreken van een goede overwinning. Wel ziet de centrale verdediger zijn ploeg op mentaal gebied groeien. “Of het goed was weet ik niet. We kwamen 1-0 achter via een door mij van richting veranderd schot. Dan weet je dat het moeilijk wordt. Ik denk dat we op mentaal gebied wel gegroeid zijn, in die zin dat we de achterstand ombuigen in een overwinning,” laat Veltman weten aan AT5.

Hij vervolgt: “Ik vond dat we in de eerste helft de vrije man niet konden vinden. We speelden veel lange ballen. Toen hadden we Viktor Fischer staan tegenover twee lange verdedigers, dus dan wordt het moeilijk.”

Ajax speelde, na de moeizame eerste helft, een erg goede tweede helft in Arnhem. Volgens Veltman lag dat vooral aan het feit dat de vrije man toen wel kon worden gevonden. “In de tweede helft vond ik wel dat we die vrije man konden vinden. Er lag ook veel ruimte, die gebruikten we goed en daar haalden we ook een paar goals uit. Als je de eerste helft analyseert waren zij eigenlijk wel beter. De tweede helft waren wij dat. Eigenlijk moet je twee helften beter zijn voordat ik over een goede overwinning wil spreken. Maar het is wel fijn dat we zo terug konden komen. De invallers speelden vandaag ook goed. Dan zie je dat je niet alleen met elf man kunt winnen. Mike van der Hoorn en Sam Hendriks vielen goed in. Het was voor Sam nog lekker geweest als hij die ene bal er in had geschoten, maar hij heeft wel een assist. Dat was gewoon een hele goede bal op Lasse Schöne,” aldus Veltman. Veltman Ajax nieuws Veltman Ajax1.nl Veltman