Door de schorsing van Mitchell Dijks moet Frank de Boer weer gaan schuiven met zijn opstelling. Nick Viergever lijkt daarbij de ideale kandidaat om op de linksbackpositie te gaan spelen tegen FC Twente. Als gevolg van deze verandering zou Joël Veltman mogelijk weer in het hart van de verdediging komen te staan. Tegenover Voetbal International laat de viceaanvoerder weten dit geen enkel probleem te vinden.

Aangezien Mitchell Dijks tegen sc Heerenveen zijn vijfde gele kaart van dit seizoen pakte, is de verdediger één wedstrijd geschorst. Veltman: ”Het zou kunnen dat ik weer centraal ga spelen, maar dat is aan de trainer. Persoonlijk maakt het mij niet zo veel uit op welke plek ik sta. Een paar weken geleden tegen Cambuur schoof ik na het uitvallen van Mike terug naar het centrum en dat ging prima. Ik weet op beide posities wat er van me wordt verwacht,” vertelt Veltman.

Behalve Nick Viergever zou ook de herstelde Jairo Riedewald aan kunnen treden als linkerverdediger. Veltman ziet dan ook voldoende  alternatieven om het wegvallen van Dijks op te vangen: ”Kenny Tete en Jairo Riedewald zijn hersteld van hun blessures, we hebben genoeg opties om de afwezigheid van Mitchell op te vangen.”