Gertjan Verbeek, de trainer van AZ, kijkt vol vertrouwen uit naar de confrontatie tegen Ajax. De ploeg uit Alkmaar is de koploper van de Eredivisie.

“We zijn als team beter dan Ajax. Daar zijn de spelers ook van overtuigd”, aldus Verbeek tijdens de persconferentie. “Wij gaan ons niet aanpassen aan Ajax. Het maakt niet uit hoe ze spelen. We hebben er wel een antwoord op.” Verbeek trainde vandaag gewoon voor publiek, zoals gebruikelijk koos Frank de Boer voor een besloten training. “Ajax heeft geen geheimen voor mij. Ik heb niet zo veel met besloten trainingen”, meent de trainer van de Alkmaarders.

AZ won in 1980 voor het laatst van Ajax in Amsterdam. Maar volgens de oud-trainer van Feyenoord en Heracles Almelo ligt de druk bij Ajax. “Voor ons is er zelfs bij een nederlaag weinig aan de hand, maar we kunnen wel een gat slaan. Ik heb mijn spelers gevraagd hoe het kan dat we steeds verliezen daar. Ze gaven allemaal hetzelfde antwoord. We tonen te veel ontzag voor Ajax. De spelers zijn zeker van zichzelf, met het vertrouwen dat we nu hebben moet dat beter gaan.”

Bron statistieken/foto: Voetbal International

Foto: afdb – Oscar