Ajax en FC Twente zijn al enige tijd verwikkeld in een conflict rond de wedstrijd tussen Jong Ajax en FC Twente van aanstaande vrijdag. De Twentenaren kunnen en deze wedstrijd kampioen van de Keuken Kampioen Divisie worden en hebben Ajax daarom gevraagd de wedstrijd van sportpark De Toekomst te verplaatsen naar de Johan Cruijff Arena.

Ajax weigert echter mee te werken aan het verzoek van FC Tukkers. Dit tot grote woede van de Twentse fans, die hierop hebben aangekondigd massaal naar Amsterdam af te reizen voor een zogeheten TwEntrada.

Momenteel zijn de gemeente, het Openbaar Ministerie en de Amsterdamse politie in gesprek over de veiligheid rond de wedstrijd. Hierbij kan de gemeente Amsterdam zelfs besluiten om het duel helemaal te verbieden. “Als Ajax en FC Twente het niet eens worden met elkaar, gaan wij ons beraden op het verbieden van de wedstrijd”, laat een woordvoerder van burgemeester Halsema aan RTV Oost weten.”Het maakt ons niet uit of de wedstrijd op De Toekomst of in de Johan Cruijff ArenA gespeeld wordt.”

FC Twente doet nieuw verzoek om kampioenswedstrijd naar Arena te verplaatsen