Geoffrey Castillion is door Frank de Boer toegevoegd aan de selectie en wordt al tijden gezien als de ‘nieuwe Kluivert’. “Van vrienden en familie hoor ik wel eens dat ik in de media met hem wordt vergeleken. Dat vind ik zeker niet vervelend”, zegt Castillion op de website van Ajax.

De negentienjarige aanvaller maakte echter ook duidelijk dat Kluivert niet zijn grootste voorbeeld is: ”Dat is Thierry Henry. Zeker in zijn jaren bij Arsenal was hij fantastisch. Soms kijk ik nog wel eens oude filmpjes terug. Ongelofelijk wat Henry toen allemaal kon.”

Castillion, die tien maanden niet heeft kunnen spelen door een knieblessure, hoopt nog dit seizoen zijn debuut te maken in Ajax 1: ”Ik ben redelijk ver, maar het kost natuurlijk wel wat tijd om de tien maanden die ik eruit heb gelegen met mijn knieblessure in te halen. Over een maand zit ik denk ik weer helemaal op het juiste niveau. Vervolgens zal het dan allemaal in de goede volgorde moeten gaan. Eerst meetrainen met Ajax 1, dan bij de wedstrijdselectie en dan als uiteindelijke doel mijn debuut. Het seizoen duurt nog even, dus de kans zit erin dat ik een vervelend jaar alsnog met iets fantastisch kan afsluiten.”

Castillion is er zeker van dat hij bij Ajax kan slagen: ” Het liefst in één keer. Maar er zijn ook heel veel spelers uit de eigen opleiding die het net niet hebben gered. In veel gevallen komen ze dan bij een andere club in het betaald voetbal terecht. En ook daarvandaan kun je uiteindelijk nog Ajax 1 halen. Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Dat heeft de geschiedenis wel aangetoond.”