Raymond Verheijen
Raymond Verheijen

Inspanningsfysioloog Raymond Verheijen heeft zich wederom kritisch uitgelaten over de werkwijze van Frank de Boer. Verheijen uitte de kritiek op zijn persoonlijke Twitteraccount en is van mening dat De Boer en zijn technische staf tekortschieten als het gaat om het fit houden van de selectiespelers. Dit zou volgens Verheijen geleid hebben tot de nederlaag tegen PEC Zwolle in de Johan Cruijff Schaal en de matige seizoensstart.

Spelers waren al eerder van mening dat er tijdens het afgelopen trainingskamp in Qatar te hard was getraind. Ajax is de tweede seizoenshelft zwak begonnen en volgens Verheijen is het te zware trainingskamp hier debet aan: “Vermoeidheid is de grootste vijand van voetballers”, zo zegt Verheijen op Twitter. “Extreme vermoeidheid door overtraining leidt namelijk tot langzamer en onnauwkeuriger handelen door spelers en dus tot slechter presteren.”

Verheijen vervolgt: “Een ezel stoot zich normaal gesproken geen twee keer aan dezelfde steen, maar Frank de Boer dus duidelijk wel. Met alle gevolgen van dien… De slotconclusie is dat De Boer nog steeds onvoldoende kennis heeft over periodiseren en dat hij omringd wordt door een stelletje amateurs”, zo besluit Verheijen zijn verhaal. Ajax nieuws Ajax1.nl