Wesley Verhoek ging na afloop van ADO Den Haag-Ajax in op de vermeende belangstelling van de Amsterdammers. „Martin Jol was gecharmeerd van me en de geruchten gaan dat deze trainer het ook in me zit zitten. Maar wat kan ik daarmee? Niets. Bovendien is de transfermarkt nu gesloten.”

Hoewel het onderwerp gevoelig ligt, sluit de koploper in het Voetballer van het Jaar-klassement een transfer naar Ajax niet uit. „Mijnheer De Boer heeft het telefoonnummer van mijn zaakwaarnemers Rob en Karel Jansen. Frank kan bellen. Of ik duur ben? Nee, ik heb maar een contract tot 2012. Maar serieus, laat ik gewoon mijn stinkende best blijven doen.”

In het feestgedruis legde Verhoek uit waarom ADO het de tweede helft zo moeilijk had gehad. „Het spel was niet des ADO’s. De aanvallers wilden vooruit en de verdedigers achteruit. Pas na de 1-1 hebben we het weer opgepakt.”

Volgens de buitenspeler moeten de doelstellingen door het elftal van John van den Brom opnieuw worden bijgesteld. „We kunnen de play-offs om Europees voetbal bijna niet meer mislopen. Ik vind dat we nu gewoon voor de vierde plaats moeten gaan. Dan zitten we direct in de Europa League.”

Zijn ploeggenoot Gino Coutinho kon zijn geluk ook niet op. „ADO had sinds 1980 thuis niet meer van Ajax gewonnen. En het is nog nooit voorgekomen dat ADO twee keer in één seizoen van Ajax won. Dat is ons gelukt. We hebben geschiedenis geschreven. Al besef ik dat nu nog niet helemaal. Het is prachtig. Zeker als je weet hoe de winst op Ajax hier leeft.”

Bron: Telegraaf