Als het gesprek vijf minuten aan de gang is, de duimbreuk van Maarten Stekelenburg en de moeizame wedstrijd tegen Willem II, inclusief zijn fout, zijn besproken, stipt Jeroen Verhoeven (30) het heikele onderwerp zelf maar aan. “Ik zal altijd commentaar op mijn lichaam krijgen”, zegt de keeper die morgen in Rusland met Ajax ten koste van Spartak Moskou de kwartfinale van de Europa League probeert te bereiken. “Ik doe er alles aan om het positieve uit mijn ‘zwakke punt’ te halen. Als Piet Schrijvers uitkwam, ging ook iedereen aan de kant.”

“Tegen vooroordelen vechten heeft geen zin”, zegt Verhoeven, die eergisteren zelf geen tv keek, maar via familie, vrienden en bekenden wel hoorde dat hij het flink moest ontgelden. “Er wordt een beeld gecreëerd alsof ik rechtstreeks van de training naar McDonald’s rijd. Maar ik kan je verzekeren: ik kom daar nóóit. Is ook niet mogelijk trouwens met alle ‘social media’.”

“Ik train zeven keer in de week en ga elke dag volle bak. En daar hoort goede voeding bij. Ik verzorg mijn lichaam goed, heb alleen mijn hand gebroken, omdat ik zo nodig over een poortje moest springen, struikelde en op mijn arm viel, maar ben verder nooit één dag geblesseerd geweest.”

De opmerking dat Ajax hem eerst zeven kilo moet laten afvallen voordat hij weer op het veld zou mogen verschijnen, schoot bij hem in het verkeerde keelgat. “Als ik zou weten hoe ik gewicht moest verliezen, zou ik heel slank zijn. Er is zelfs één diëtiste geweest die zei dat ik juist meer moest eten. Bij FC Volendam liep ik voor de trainingen drie kwartier rondom het veld en had ik na afloop in de sportschool een personal trainer. Ik doe er alles aan om af te vallen, train extra, maar het werkt gewoon niet.”

Bron: Telegraaf