Om de spreekkoren kon niemand heen. Het “Ooooh… pizza!” was luid en duidelijk te horen elke keer als Jeroen Verhoeven de bal uittrapte of uitgooide. “Ja, natuurlijk hoorde ik wat ze zeiden. Het is knap als je iemand vindt die zich hiervoor helemaal kan afsluiten”, aldus de keeper om wie de kwestie draait.

Al sinds hij zich kan herinneren was heel Nederland sceptisch over zijn uiterlijke verschijning. Nu hij door de blessure van Maarten Stekelenburg het doel van Ajax moet verdedigen, wordt hij er echter wel vaker mee geconfronteerd. ‘De beer van Bussum’ kreeg ook in Den Haag het publiek op de banken.

“Ach, ik ben de opmerkingen over mijn uiterlijk wel gewend”, aldus de Ajacied die zich niet al te veel aantrekt van het hoongelach dat hij over zich heen krijgt. “Ik kan er niet echt heel erg mee zitten. Laat ze maar lullen.”

Het gerucht dat de ADO-fans daags voor de wedstrijd zestien pizza’s bij de keeper thuis hadden bezorgd, had hij zelf ook opgevangen. “Ik heb echter niks ontvangen. Ik hou ook helemaal niet van pizza’s.”