Voor Ajax is het financieel zinvol om Luis Suarez nu te verkopen. In de afgelopen maanden is zijn transferwaarde gedaald. Een jaar geleden dacht Ajax dat Suarez zo’n 30 miljoen euro waard was, maar zijn matige eerste helft van dit seizoen, het instorten van de transfermarkt en het bijtincident tegen PSV hebben de transferwaarde van de speler bijna gehalveerd. 

Suarez vertegenwoordigt in de boeken nog een waarde van vier miljoen euro. Als de club erin slaagt hem voor meer dan vijftien miljoen te verkopen, maakt Ajax een slordige twaalf miljoen euro winst en kan de directie na twee rampzalige jaren misschien eindelijk weer zwarte cijfers schrijven.

Tevens heeft de nieuwe trainer-coach Frank de Boer bedongen dat hij zo nodig met een gedeelte van de extra inkomsten de transfermarkt op mag. Het meewerken van Ajax aan een transfer van Suarez verklaart ook waarom de anders zo trotse Uruguayaan zo laconiek reageerde op het afnemen van de aanvoerdersband door De Boer, die de band inmiddels heeft gegeven aan doelman Maarten Stekelenburg.

Bron: Telegraaf