Kenneth Vermeer speelde zondag tegen Heracles Almelo (3-0) na terugkeer van een achillespeesblessure zijn eerste wedstrijd in het eerste van Ajax.

Al in de eerste minuten moest de doelman in actie komen. Hij voorkwam een doelpunt, maar kwam niet ongehavend uit die openingshectiek. “Kijk maar naar mijn pink. Die is dik”, vertelt Vermeer, terwijl hij zijn pink laat zien, aan de verzamelde media. “Wel belangrijk dat ik die bal gelijk pak. Natuurlijk kom ik liever niet meteen in de problemen en heb ik liever een goede start. Maar gelukkig zat het even mee. Daarna haalt AndrĂ© (Ooijer, red.) de bal nog van de lijn. Niet alles ging goed, maar ik ben tevreden. Zij hebben weinig kansen gehad, wij hebben weinig weggeven.”

Sterker dan ooit

“Ik was helemaal niet zenuwachtig en heb heerlijk geslapen”, gaat de doelman verder. “Op de training ging het goed. Misschien ben ik wel sterker dan voorheen, mentaal en ook fysiek. Eigenlijk wist ik donderdag al dat ik zou starten, maar ik hield het nog maar even stil. Die nieuwe verdediging voor me was ook niet echt wennen. Ik heb in de voorbereiding nog met ze gespeeld en op training staan Oleguer en Ooijer ook vaak voor me. Daar maakte ik me geen zorgen over.”

De afgelopen week stond Ajax op zijn kop met het vertrek van het bestuur en de plannen van Johan Cruijff. “Ik ben puur met mezelf bezig geweest”, zegt Vermeer. “Onderling lag de focus op voetbal. We richten ons op de tweede plaats en misschien meer.” In de bewogen week werd door Uri Coronel ook gesuggereerd dat de medische staf volgens Cruijff het veld zou moeten ruimen. “Ik heb met de medische staf hard gewerkt om terug te komen”, vertelt Vermeer. “Ze hebben me altijd goed geholpen. Maar ik ben niet de baas.”

Tekst: Goal.com