Kenneth Vermeer kijkt uit naar het duel van zondag tussen Feyenoord en Ajax. De doelman van Ajax beseft dat dit een bijzondere wedstrijd is, niet alleen voor de supporters, maar ook voor de spelers zelf. “Je merkt aan alles eromheen dat het een speciale wedstrijd is,” liet Vermeer aan Voetbal International.

“Zeker voor de supporters, maar ook voor onszelf als spelers. Je hoeft niemand op te peppen om tegen Feyenoord te spelen”, aldus de keeper die geen goede herinneringen heeft aan zijn eerste Klassieker, vorig seizoen in Amsterdam (1-1). Vermeer werd met een rode kaart van het veld gestuurd. . “Ik probeerde me eerst breed te maken maar hield daarna in. Toch raakte hij me met zijn knie en ging onderuit. Als keeper krijg je dan meteen rood, terwijl veldspelers voor veel zwaardere overtredingen een gele kaart krijgen.”

Over de sfeer in De Kuip zegt Vermeer: “Dat heel het stadion tegen je is geeft me alleen maar een kick. Ik vind dat een mooie ervaring om mee te maken. Vorig seizoen is het me qua sfeer goed bevallen, maar qua resultaat natuurlijk niet. En het is jammer dat onze supporters er niet bij kunnen zijn, voor hen doe je het toch ook. Maar over het algemeen ligt De Kuip ons wel. Vorig seizoen was de eerste keer dat we er verloren.”