Terwijl Przemyslaw Tyton zondag werd behandeld aan zijn zware blessure, hield zijn collega keeper Kenneth Vermeer zich warm omdat het spel stil lag. “Dit kan gebeuren als keeper.”

Vermeer liet zich niet al te veel uit het veld slaan door de blessure van Tyton. Dat nam niet weg dat het een vervelend gezicht was. “Ik hoop dat het niet al te ernstig is, het zag er heel vervelend uit”, zei Vermeer in gesprek met VoetbalPrimeur.

“Ik hoorde dat hij stijf op de grond lag met zijn ogen wijd open”, vervolgt Vermeer. “Hij bewoog ook niet. Je weet dat dit kan gebeuren als keeper omdat je vaak vooruit de duels in moet. De spelers komen vol op je af. Het is jammer dat het moet gebeuren in zo’n grote wedstrijd.”

“Ik heb zelf ook een keer zo’n botsing gehad, alleen waren de gevolgen wat minder erg”, herinnert de Ajax-doelman zich. “Dat was niet in het betaald voetbal, maar in de Ajax-opleiding.” Vermeer vervulde in het vervolg van het duel een positieve rol door onder meer Tim Matavz van een beslissend doelpunt te houden.