Kenneth Vermeer speelde zondag voor het eerst dit seizoen een officiële wedstrijd in het eerste van Ajax. De goalie nam de plek in van Jeroen Verhoeven, die door blessures van Vermeer en eerste goalie Maarten Stekelenburg onder de lat stond.

Verhoeven stond enkele duels op goal, maar moest nu weer plaatsmaken. “Met Jeroen heb ik gewoon een goede band. We kunnen daar prima mee omgaan”, zegt Vermeer in gesprek met het Algemeen Dagblad. Drie dagen voor het duel met Heracles Almelo kregen de goalies te horen wie er onder de lat zou staan. “Zenuwachtig was ik eigenlijk alleen een dag voor de wedstrijd. Op zondag niet meer. Die nacht van zaterdag op zondag heb ik heerlijk geslapen.”

“Niet alles ging goed”, zegt Vermeer terugkijkend op de 3-0 overwinning in eigen huis. “Maar ik kan wel tevreden zijn. Ik heb het gevoel dat ik hier sterker ben uitgekomen, in mentaal en fysiek opzicht. Je doet vanwege die blessure veel meer aan krachttraining.”

De goalie is blij met zijn rentree onder de lat, mede door het feit dat hij de nul hield en er drie punten werden gepakt. Ook het onthaal van de fans deed hem goed. “Dat ik met zo’n applaus werd onthaald, deed me echt veel”, aldus de doelman, die weet dat het moeilijk wordt om dit seizoen nog succes te halen in de Eredivisie. “We hebben het niet meer in eigen hand, maar moeten gewoon alles winnen.”

Tekst: Voetbal Primeur