Het lijkt erop dat Kenneth Vermeer na een lange revalidatieperiode weer op de weg terug is. De 25-jarige doelman liep 7 maanden geleden een blessure op aan zijn achillespees, maar hoopt na ADO Den Haag-uit weer aan te kunnen sluiten bij de selectie.

”Het is allemaal mooi wat ik dit seizoen mee kan pakken, maar ik wil geen risico’s nemen”, vertelt Vermeer in gesprek met Ajax TV. Op dit moment zit Jeroen Verhoeven erbij en die doet het uitstekend. Ik hoef mij geen zorgen te maken. Mijn enige zorg is dat ik honderd procent fit moet worden.

Vermeer, die nog een contract heeft voor  tweeënhalf jaar, maakte zijn debuut in september 2006 en sindsdien heeft hij er in totaal 25 wedstrijden op zitten in het eerste van Ajax.  Vermeer hoopt in de toekomst nog eens uit te groeien tot de eerste keeper van Ajax.  Met het waarschijnlijke vertrek van eerste doelman Maarten Stekelenburg in de zomer, is er hoop voor Vermeer. ”Ik wil volgend seizoen gewoon de voorbereiding voor honderd procent meedraaien. Voorlopig hoop ik snel weer met Carlo (l’Ami, keeperstrainer van Ajax, red.) mee te trainen.”