Kenneth Vermeer was logischerwijs teleurgesteld na de 1-4 nederlaag van Ajax tegen Real Madrid. De doelman keepte een goede wedstrijd en behoedde zijn team lang voor een achterstand, maar moest uiteindelijk toch weer een aantal keer de bal uit het net vissen.

“Je weet dat je tegen hen een aantal ballen op je af gaat krijgen, het is jammer dat je dan vlak voor rust de 0-1 tegen krijgt”, aldus Vermeer tegen NOS. “Het is natuurlijk een vervelende ervaring, ook omdat we het al een paar keer meegemaakt hebben. Uit de counter zijn ze erg effectief.” Dit bewees Karim Benzema vlak na rust, door na een vlijmscherpe tegenaanval de bal met een geweldige omhaal de bal tegen de touwen te rammen.

Ajax speelde de afgelopen seizoenen telkens in de groepsfase tegen Real Madrid en wist in de confrontaties geen punt te pakken. Vermeer is realistisch: “Op dit moment kunnen we niet van ze winnen. We doen wel leuk mee maar meer ook niet. Nu moeten we ons maar op Manchester City richten, er komen nog genoeg kansen.” Ajax neemt het op 24 oktober in de Amsterdam Arena op tegen de Engelse kampioen.