Kenneth Vermeer hield zaterdagavond tegen NAC het doel schoon, maar de doelman had het niet altijd even makkelijk. Vooral aan het begin van de wedstrijd had Ajax het lastig. “In die fase hadden we af en toe een beetje geluk dat alles net goed viel. Maar je weet ook dat ze dat niet vol kunnen houden”, vertelt de international tegenover NUSport. “Na een uur was het eigenlijk een grote rondo.”

Naast kansen van NAC, had Vermeer het ook zwaar met aanvaller Anthony Lurling. De NAC-speler deelde de hele wedstrijd kleine tikjes uit en haalde ook Vermeer naar de grond. “Hij was flink bezig, raakte één keer mijn standbeen. Normaal gesproken hoort hij wel een keer een kaart te krijgen. Hij kreeg ‘m niet.” Arbiter Richard Liesveld was van mening dat de sluitpost ‘niet zo theatraal naar de grond moest gaan’.

Volgende week zondag kan Vermeer zijn derde kampioenswedstrijd in drie seizoenen spelen. “Het gebeurt niet vaak dat Ajax drie keer op rij kampioen wordt. Dat ik daar steeds bij ben, is best bijzonder. Ik voel me gezegend dat het zo mag zijn.” Vermeer, inmiddels ook eerste doelman van Oranje, richt zich niet tot mogelijke interesse: “Dat doen we na het seizoen wel. Kampioen worden is het enige dat nu telt.”