De ontmoeting tussen AZ en Ajax was alles behalve makkelijk voor de doelmannen Vermeer en Esteban. De harde wind, waardoor veel ballen een onverwachte wending maakten, maakte het extra moeilijk voor de doelverdedigers. “Heel lastig voor een keeper”, zegt Kenneth Vermeer tegenover FCUpdate.nl. “Vooral bij hoge ballen moet je goed opletten.”

Echter wil de doelman van Ajax de wind niet gebruiken als excuus voor de goal van Rasmus Elm. De specialist opende op een knappe manier de score door een vrije trap te verzilveren. “De bal ging precies over de muur en plofte er in. Volgens mij veranderde Theo Janssen hem ook nog even kort van richting. Ik zag de bal veel te laat aankomen om het te kunnen pakken.”

Ajax mocht van geluk spreken dat AZ niet meer ballen voorbij Vermeer kreeg. Ondanks dat AZ de morele winnaar was lukte het Ajax alsnog om via Simon Poulsen op gelijke hoogte te komen. “Achteraf moeten we daar blij mee zijn. We gaan de komende wedstrijden gewoon voor de winst, om te beginnen zondag in de Kuip. De titelstrijd is nog lang niet gelopen.”