In 2010 zat hij op de bank toen Ajax in een dubbele ontmoeting won tegen Feyenoord, in 2011 speelde hij de finale, maar verloor Ajax van Twente. Driemaal is scheepsrecht, moet Kenneth Vermeer gedacht hebben. Voor de doelman een mooie afsluiter op een voor hem zeer teleurstellend seizoen. Een seizoen waarin hij zijn basisplaats moest overdragen aan Jasper Cillessen, een seizoen waarin zijn WK-ticket naar Brazilië waarschijnlijk door midden kan scheuren. De goalie geeft tegenover het AD een inkijk in zijn leven.

Makkelijk heeft hij het zeker niet gehad dit seizoen. Veel steun vond hij bij zijn vader, die werkelijk elke wedstrijd van zijn zoon aanwezig is. “Hij is er altijd. Gaat met me mee, waar ik ook speel. Of dat nu Jong Ajax is of in het buitenland.” De twee hebben veel gepraat dit jaar: “Dat hoefden niet altijd lange gesprekken te zijn. Hij kent me, weet wat ik kan en wat me bezighoudt. Het tij zal keren, hield hij me voor. Mijn vader is één van de weinigen met wie ik over voetbal praat, samen met mijn zaakwaarnemer.”

Ontspanning vond hij dan ook in zijn motor. Of beter gezegd, motoren. Een Harley Davidson ‘Night Rod Special’ en een Kawasaki Z1000 Naked Bike. Na de training maakt hij vaak even een ritje. Gezellig met vrienden naar Bloemendaal bijvoorbeeld: “Drankje doen, en dan weer verder. Dat is genieten, hoor. Dat vrije gevoel, pure ontspanning!” Ook zijn oma kan regelmatig op bezoek rekenen. Hij heeft zelfs een tatoeage in de vorm van een engel, met de naam van zijn oma er in. “Mijn meest dierbare tatoeage, mijn oma is mijn engel.”