Voor het eerst in zijn loopbaan zal Kenneth Vermeer het seizoen bij Ajax beginnen als eerste keeper. Na jaren tweede viool te hebben gespeeld zal Vermeer door het vertrek van Maarten Stekelenburg naar AS Roma eindelijk basisspeler zijn.

Hoewel Ajax naar het schijnt nog wel op zoek is naar een goede concurrent voor Vermeer, heeft de keeper er een goed gevoel over. “Het is niet zo dat er een last van mijn schouders is afgevallen, maar het voelt nu toch anders. Ik ga nu de competitie starten en dat is een mooi moment. Overigens heb ik nog niet definitief gehoord dat ik eerste doelman van Ajax zal zijn dit seizoen, maar ik voel wel het vertrouwen”, zegt Vermeer in gesprek met het Algemeen Dagblad.

“Ook toen Maarten vorig seizoen geblesseerd raakte, koos de trainer voor mij. Ik was nog maar net fit. Ik zal het nu uiteraard weer moeten waarmaken”, weet Vermeer. “Ik weet niet of ik zondag tegen De Graafschap nummer één heb. het gaat ook niet om nummers. Het gaat om prestaties. Ik sta er om ballen tegen te houden.”