Stekelenburg vertrok naar AS Roma, en dus werd Kenneth Vermeer eerste doelman bij Ajax. De doelman kijkt uit naar de start van de competitie.

“Kijk, ik wist gewoon: zolang Maarten bij Ajax zit, ben ik tweede doelman. Klaar. Als het niet was doorgegaan, was ik zeker met mijn zaakwaarnemer gaan praten. In dat geval was een verhuurperiode voor mij een optie. Ik wilde gewoon graag spelen.” zegt Vermeer in gesprek met VI.

“Ik mag me volwaardig eerste doelman voelen, vind ik. Ik ben positief ingesteld, ben een rustige jongen en maak me niet snel druk.Maar ik zie natuurlijk net zo goed als iedereen berichten langskomen over het feit dat Michel Vorm en Jasper Cillessen in beeld zouden zijn bij Ajax. Niet dat ik daar naar op zoek ben, maar als sport- en voetballiefhebber lees je dat gewoon. Toch maak ik me daar geen zorgen over. Het doet niet zoveel met me. Zolang ik presteer, sta ik op doel.”

Vermeer is erg tevreden over de aankopen Theo Janssen, Kolbeinn Sigthórsson en Thulani Serero. Met Theo Janssen hebben we een persoonlijkheid in en buiten het veld binnengehaald én niet te vergeten een speler met de beste trap van Nederland. Kolbeinn Sightórsson is een welkome versterking, een échte spits. Van Thulani Serero ben ik onder de indruk. In de voorbereiding heeft-ie veel gespeeld en dacht ik meteen: ‘Wow, die gozer kan vóetballen!,” aldus Kenneth Vermeer die zondag onder de lat zal staan.

Foto: afdb.nl – Oscar