Maandagavond werd bekend dat Edwin van der Sar terugtreedt als voorzitter van het Technisch Hart. Marc Overmars zal Van der Sar gaan vervangen als voorzitter van het adviesorgaan, dat verder wordt aangevuld door assistent-trainer Dennis Bergkamp en hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali. NOS-commentator Arno Vermeulen denkt niet dat het terugtrekken van Van der Sar voor veel verbetering gaat zorgen.

Vermeulen zei bij Sportforum: “Het technisch hart is een gedrocht. We lachen er meer om dan dat we denken dat het goed functioneert, dat heeft met de constructie te maken. Daar lijkt nu niks aan te veranderen. Het is een machtsspel bij Ajax en het lijkt erop alsof Overmars een stukje heeft kunnen wegtrekken bij anderen en zelf steviger in het zadel zit.”

Ook Voetbal International-journalist Simon Zwartkruis vindt het aftreden van Van der Sar vreemd, omdat de algemeen directeur er tijdens het conflict tussen Wim Jonk en Dennis Bergkamp als ‘vredestichter’ bij was gehaald. “Michael Kinsbergen was destijds algemeen directeur bij Ajax. Hij noemde Van der Sar ‘de rijdende rechter’. Nu is het nog steeds onrustig binnen de clubleiding. Ze zijn er dus niet veel mee opgeschoten.”